HEMEN Mühendislik Sigortası TEKLİFİ AL
Bireysel Kurumsal
Mühendislik Sigortası
Mühendislik Sigortası Hakkında

Mühendislik sigortası nedir?

Mühendislik sigortası, mühendislik projelerinde oluşabilecek risklere karşı, elektronik cihazlara ya da makinelere özel olarak sağlanan bir sigorta ürünüdür. Mühendislik çalışma alanlarda oldukça fazla riskler mevcuttur. Her bir mühendislik türünün kendine göre riskleri mevcuttur. Yazılım, inşaat, elektrik elektronik gibi mühendislik alanları problem yaşanması yüksek sektörlerdir.  Mühendislik sigortası kendi içerisinde alanlara ayrılmıştır:

  • Elektronik cihaz sigortası
  • Makine kırılması sigortası
  • Montaj inşaat alll risk sigortaları

Tüm mühendislik ürünleri kendi içerisinde pek çok yan dala ayrılır ve her sigorta ürünün teminat içerikleri ve şartları aynı değildir.

Çeşitli projeler için birçok mühendislik sigorta türü bulunmaktadır. İşlerimizi teminat altına almak önemli olsa da aldığımız teminat ve doğru ürün seçimi bir o kadar da önemlidir. Bizler Neft Sigorta olarak sizlere bu konuda yılların deneyimi ile profesyonel bir şekilde destek oluyoruz.

Mühendislik sigortası türleri nelerdir? 

Elektronik cihaz sigortası: tüm elektronik cihazların (ticari amaçla kullanılan bilgisayarlar, ofis ekipmanları, alarmlar vb.) Arızalanmasında, poliçe teminatları kapsamında cihazların yeniden yapılması gibi olaylarda hasarlarınızı teminat altına alır. Elektronik cihazınızın arızalanması sonucunda yürütülen projede birçok aksama yaşanmaktadır. Bu sigorta ile oluşan masrafları min. Zarar ile karşılayabilirsiniz. İş kapsamına göre teminatların genişletilmesi sigortalı tercihen kalmıştır.

İnşaat all (tüm) risk sigortası: inşaat sektörü için özel olarak sunulan sigorta ürünüdür. İnşaat başlamasından öncesi, sonrası ve bitim aşamasında ki bakım döneminde gerçekleşebilecek her türlü riski teminat altına alabilirsiniz. Yaşanan talihsiz her türlü kazaya karşı kendinizi güvence altına almanız gerekmektedir, böylelikle yaşanan olayları min. Zarar ile atlatmış olursunuz.

İnşaat sektöründe risk faktörleri diğer sektörlere göre daha fazla mevcuttur. Projenin bitirilememesi, malzemelerin hasar alması, binanın hasar görmesi gibi bir sürü sorun ile karşılaşabilirsiniz. Tüm olası bu risklere karşı inşaat all risk sigortası düzenlemeniz oluşan zararlarınızı en kısa sürede çözmenize olanak sağlar.

Makine kırılması sigortası: makinler her işin en önemli araçlarıdır. Arızalanması ve çalışmaz hale gelmesi işin durdurulmasını ve tamamlanma süresinin uzamasına yol açmaktadır. Ayrıca makinelerin maliyeteler çok yüksek olduğundan oluşan hasarın ücreti de bir o kadar yüksek olacaktır. Hasarlara karşı makineleriniz belirlemiş olduğunuz limitler dahilinde güvence altına alabilirsiniz. Poliçenizde belirtilen limitler dahilinde makinenizde meydana gelen hasarın maliyeti sigorta şirketi tarafından ödenmektedir. Makine sigortası ile şirketin zarar görmesini engelleyerek makinelerinizi teminat altına alabilirsiniz.

Montaj sigortası: montaj ve kurulum bir işin hatasız tamamlanmasında büyük rol oynar. Özellikle kapsamlı işlerde kurulum aşamasında çıkan bir hata projeyi doğrudan etkilemektedir ve maddi açıdan büyük zarara neden olmaktadır. Olası risklere karşı oluşan hasarları poliçenizde belirlen limitler ve koşullar dahilinde teminat altına alabilirsiniz.

Montaj işlemlerinde gerçekleşebilecek kazalara karsı oluşan montaj makinelerinin arızalanması, personelin yaralanması, projenin montaj sonunda tamamlanamamasında ortaya çıkan masraflar gibi birçok durum teminat altına alınır.

Sık Sorulan Sorular.

Mühendislik sigortasını için işletmenizde elektronik cihaz ya da makine bulundurmanız gerekmektedir. İnşaat sektörünün en çok tercih ettiği sigorta ürünleri arasında yer almaktadır. Ani yaşanan olaylara karşı sizleri güvence altına almaktadır.

Mühendislik sigortası ürünlerine göre teminatlar değişiklik göstermektedir ancak hasarın gerçekleme durumuna bağlı ana teminatlar bu şeklindedir: • Yangın, yıldırım, infilak, hava taşıtlarının çarpması, yangınla mücadele önlemlerinin neden olduğu hasarlar • Sel ve su baskını, yağmur, kar, çığ, fırtına, • Deprem, yer kayması, toprak çökmesi, kaya düşmesi. • Genel ve Özel Şartlar ile istisna edilmemiş diğer hasarlar.

• Üçüncü şahıs mali sorumluluk • İnşaat/montaj iş makineleri • Enkaz kaldırma • Geçici şantiye ekipmanları • Grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri ve terör • Ekspres nakliye, fazla mesai, tatil ücret ve zamları • Uzatılmış bakım devresi

Mühendislik sigortası poliçe süresi 1 yıldır. Poliçe başlangıç tarihinden itibaren gerçekleşen hasarların teminat altına alınacağının bilgisini unutmamak gerekir Gerçekleşen hasarın gibi yanlış zamanda beyan edilmesi durumlarında sigorta şirketleri tarafınıza soruşturma açmaktadır.
İŞ ORTAKLARIMIZ

Birlikte hep daha ileriye